Du är här

Maria Larsson

Att få dela mina dagar med min absoluta hobby

16/04/2015. Dagarna går fort och för varje dag som går är jag lika glad att jag kan umgås med djur, det är ingenting jag kan ta föregivet då allergier kan förvärras plötsligt. Det är min största fasa att min kropp en dag ska säga stopp. Vad händer då och vem blir då jag? Utan hundarna i mitt liv skulle jag inte må särskilt bra och jag skulle helt enkelt inte vara mig själv, dom är en del av min familj, kärleken oss emellan är oändligt stark.

Hundarna bidrar till så mycket trygghet, kärlek, fritidsaktiviteter, daglig motion, tröstar mig i svåra stunder. Att få dela min dag med min absoluta hobby är allt man kan drömma om. Alla människor har tyvärr inte samma möjlighet pga att dom har allvarlig allergi mot pälsdjur, i vissa fall riskerar dom sitt liv i allergichock. För mig är det en våg som varje dag måste väga lika. Rutiner med mediciner och lagom utsättning för kroppen av det jag inte tål. Att tänka mig för och ligga steget före, t.ex. att tvätta händerna efter klappning av djur innan jag tar mig i ansikte. Att hela tiden hitta bättre och nya lösningar för att slippa nysningar, rinnande ögon och täthet i hals.

Jag vill kunna umgås med djur och har satt det före min egen hälsa och vad läkare rekommenderar. Mitt enda hopp för att kunna bli botad å leva utan ständig påfrestning för min kropp ligger i Medi-Tecs händer, och deras fantastiska forskning som ständigt går framåt. Bara att få en allergiprofil och ett schampo hemskickat som faktiskt funkar är mer än jag kunnat drömma om. Kämpa med oss, dagar och år går fort å snart når vi vårt mål tillsammans. Jag tackar för mig och hoppas några fler fått upp ögonen för denna fantastiska forskning. Jag vill leva mitt liv med djur, vill inte ni?

Kram ifrån Maria med familj.

 

Några förbättringar i hemmet

07/04/2015. Drygt en vecka har gått och jag tycker mig faktiskt känna en liten förbättring i allergin emot mina hundar, efter att dom badades i Medi-Tecs schampo. Det är en härlig känsla! Nu kommer jag bada dom 1-2 gånger i månaden och hoppas på ännu mer förbättring. Jag har också gjort en ny investering som står här på golvet. Ni har säkert sett den på tv i reklamen, Bosch nya dammsugare som har allergifilter. Det som känns mest annorlunda när jag dammsuger nu är att den är alldeles tyst och det yr inte runt massa damm och allergen i luften så nu kan jag dammsuga själv utan att få en nysattack.

Schampot och dammsugaren är en klar förbättring som skett i hemmet den senaste veckan för att kunna fortsätta mitt liv tillsammans med mina älskade vovvar. Sedan ett drygt år innan har jag investerat i en luftrenare som står vid min sängkant för att låta min kropp vila så oprovocerat som möjligt av allergen under natten. När man är allergisk emot nått man aldrig skulle kunna tänka sig att va utan, så nyper man efter varje halmstrå för att kunna fortsätta sin hälsa för att klara en livslång vänskap med människans bästa vän djuren (i mitt fall hund).

När det stundtals känns hopplöst så tänker jag på att någon dag kommer det finnas ett botmedel, om vi alla hjälps åt att stötta Medi-Tec. Så för alla er som lever ert liv som mig investera i schampo. Samtidigt som ni minskar allergenutsöndringen på era vovvar bidrar ni med viktiga pengar till fantastisk forskning som i sin tur kommer hjälpa många allergiska människor. Beställ schampot som kommer i er brevlåda efter några få dagar å sen är det bara att börja bada er bästa vän.

 

Nu har testresultaten kommit!

31/03/2015. Nu har jag äntligen fått mina allergiprofiler på två av mina hundar. Där ser man klart och tydligt att det skiljer sig markant på mina två små hundar trots att det är samma ras och mor och dotter. Detta är för mig helt nytt då man alltid hört att vissa raser är allergivänliga. Tänk vilken utveckling att faktiskt veta vilken hund som utsöndrar vilka (och hur höga halter) allergen och så småningom kunna genomgå ett test som visar vilken av mina hundar jag tål bäst. Men tills detta är möjligt beslutade jag mig för att testa Medi-Tecs nya schampo, som ska hjälpa till att minska allergener som utsöndras. Jag ser fram emot att starta min första tvätt av vovvarna imorgon.

Eftersom jag varit allergisk under flera år har jag fått lära mig att hantera vardagen med mina bästa vänner. För 13,5 år köpte jag min första hund Nova (Sibirian husky). Jag valde rasen för att garantera henne och mig en livslång vänskap ihop. Rasen går att ha ute och trivs mycket bra utomhus, på så sätt kunde vi umgås utan att min kropp skulle bli utsatt dygnet runt för allergi. 

Sedan lunkade det på med tre till slädhundar och även två små innehundar. Detta var total lycka för mig att se att även jag kunde ha hund. Trots min allergi, kunde min kropp mäkta med korta stunder inomhus och långa stunder ute. Mina två mindre hundar har fått badas ofta och har fått hållas i vissa delar av huset. För mig är Medi-Tecs arbete något som jag länge väntat och hoppats på. Jag återkommer igen när vovvarna fått sig ett bad.

Maria tillsammans med hunden Akira. 

 

Nyfiken var det första jag blev...

23/03/2015. Nyfiken, var det första jag blev när jag av en ren händelse googlade och hittade Medi-tecs sida. Jag fick åter bevisat för mig att man aldrig ska ge upp hoppet! Under många år så har min kropp fått tampats med allergi emot pälsdjur, främst katt och hund vilket givetvis är en stor påfrestning.

När jag fick erbjudande om att skriva lite om hur min vardag ser ut som hundallergiker och att äga hundar så tvekade jag inte en sekund, givetvis vill jag dela med mig. Eftersom ett vaccin emot pälsdjursallergi skulle förbättra livskavaliten och hälsan hos så otroligt många människor så hoppas jag att vi alla tillsammans hjälper Medi-tec att framställa ett vaccin som botar och låter oss kunna umgås med djur, utan att behöva sätta vår hälsa på spel.

För mig finns inget annat alternativ än att kunna leva sida vid sida med mina vovvar. Även om detta innebär ständig medicinering av olika typer (tabletter, sprutor) så är det för mig värt det. Ni kommer att få följa oss under en månads tid, hur vår vardag ser ut och hur vi kämpar för att kunna umgås med ett enda hinder, min allergi emot pälsdjur.