Kim Andersson

Jag och Milla vill passa på att önska er en riktigt God jul och Gott Nytt år och vi är så glada att få tillhöra Allergenius familjen ❤️

Utvärdering av den ”nya formulan”

Allergenius Dog Specialbalsamspray har kommit med en ny formula som snart kommer ut i butikerna och på  Medi-tec.se. Jag och Milla har haft förmånen att testa och jämföra med den nuvarande balsamsprayen.

Den absolut största och bästa skillnaden tycker jag är att den går in pälsen mycket snabbare och upplevs inte längre som ”lite flottig” vilket jag lätt upplevde med den gamla. Strålen är densamma som det varit tidigare. Jag vet att den upplevs som lite hård och att de kommer mycket på en gång. Men jag brukar hålla flaskan på lite avstånd samt ta en borste och fördela ut balsammet i pälsen, så går det bra.

Balsamsprayet är en produkt som jag och Milla använder oss av mycket mellan duschningarna och under de perioderna som Millas päls behöver ”boosta upp” med glans och fuktighet. Vi är väldigt nöjda med produkten.       

Jag och Milla har haft en höst full med kurser, träningar och tävlingar. Vi hade som mål att klara Rallylydnad Fortsättningsklass det här året, för att kunna träna till nästa år och tävla startklass i Lydnad. Vi klarade vårt mål, så vi är oroligt glada. Jag känner att de skall bli kul att få börja testa och träna lite nytt.       

Till nästa år ska jag och Milla satsa på utställning Vår premiär på Stora Stockholm i Öppenklass gick väldigt bra. Vi fick Excellent och utav 14 tikar i öppenklass kom vi topp 7. Nu ska vi ta lite julledigt och ladda batterierna inför My Dog i Göteborg då vi ska ställa ut igen. 

God jul och Gott nytt år ifrån oss!

Kickstart efter semestern

Nu är vi tillbaka efter lite semester, och oj vilket härligt väder vi har haft den här sommaren. Det har aldrig badats så mycket. Samtidigt har vi varit på vår vakt för både alger och uttorkning. Under de hetaste dagarna har Milla även haft kylväst på, samt varit inne mitt på dagen.  

Vi rivstartade vår första vecka med att tävla två dagar i Rallylydnad. Vår första tävling var en nattävling som startade 23:30 och slutade 04:30. Milla började såklart att löpa två dagar innan och då måste man starta sist. Vi hade dessutom två starter.

Det här var även vår första start i Fortsättningsklassen. Första banan fick vi påbörja 01:30. Jag var så nervös och trött i huvudet att jag som förare gjorde fel övningar, men i slutet höll vi ihop. Det var den känslan jag ville spara inför nästa start. Den gick 03:30 och då började de såklart att regna, åska och blixtra. Vi är inte så jätteförtjust att tävla i de väderförhållandena. Milla var otroligt seg genom banan men gjorde alla rätt, men jag hade ingen bra känsla när vi gick över mållinjen.

När de var dags för prisutdelning visade det sig att första banan som förväntat inte gått så jättebra vi fick 59 p (100p är max och man ska ha 75p för att få ett kvalificerat resultat). Inför den andra prisutdelningen visade de sig att vi hade lyckats skrapa ihop en 3:e placering på 94p och jag var i chock. Jag är, och blev, så stolt över oss.    

Sedan kom helgen och de var dags att tävla på Djurens helg och Solvalla. Jag hade blivit förvarnad om svårigheterna med att tävla där just för att det är så mycket runt omkring som är störningar för hunden.

När vi kom dit fick jag även reda på att vi skulle starta sist och att vi skulle köra båda banorna direkt efter varandra. Detta kände jag mig väldigt stressad över, för jag kollar aldrig på skyltarna utan jag memorerar allt så vi bara kan gå på.

När det var dags för vår insats öppnade sig plötsligt himlen och det började att vräka ner regn. Jag och Milla hade trots detta en bra känsla, men jag märkte samtidigt att jag var superstressad och gjorde många slarvfel. Resultatet på den här tävlingen blev 73p respektive 79p.

Nu ska vi ladda om våra batterier och satsa på att ta titeln i oktober. Den kräver att man har 3 godkända resultat.

Torr päls

Milla brukar fälla päls precis innan hon ska löpa och det ger henne oftast även ganska torr och livlös päls. Det jag gör då är faktiskt att bada henne oftare och låter schampot sitta i lite längre. Jag brukar duscha henne 1 gång i veckan och mellan duscharna även använda balsamsprayet som jag kammar ut i pälsen så att det sprids väl.

Nu när det är så otroligt mycket pollen brukar jag både för Millas och hennes husses skull försöka borsta ur pälsen varje dag. Så den här perioden får hennes päls lite mer kärlek och omvårdnad än vanligt. Dessa tips ifrån mig och Milla har vi testat oss fram till och det fungerar mycket bra för oss.  

Sedan vill jag och Milla bjuda er på en härlig bild när Milla med sin nya flytväst gick ned och plaskade och lekte vid stranden. Milla är inte överförtjust i att bada vi jobbar på att hon i alla fall inte ska vara rädd utan tycka det är mysigt vid vattnet.

Hoppas att ni alla njuter utav det härliga vädret!

Vi klarade det!

Den 6 april åkte vi tillsammans med ett par vänner och ställde ut Milla och hennes hundkompis Soya. Jag och Milla hade ett fantastiskt samspel mellan varandra. Det gick både bra att friställa henne och att ställa upp henne. Vi slutade på en andra plats och med ett VG. Vi är inte jättenöjda med resultatet men vi kämpar på och satsar nu på vår nästa utställning i Västerås nu på lördag.

Sedan var det då äntligen dags att tävla i Rallylydnaden där både jag och Milla känner oss mer hemma. Vi tävlade i Bro-Håbo och de var dubbla starter. Jag behövde nämligen bara två kvalificerade resultat till för att få min titel (Rallylydnad Nybörjare RLD N). Första banan kändes så bra till den sista skylten då de kom ett gäng på 5 st lågt flygande gäss. Jag har som sagt en fågelhund, så ja, ni kan nog lista ut vad som hände. Men på något sätt lyckades jag vinna Millas uppmärksamhet och vi kunde fortsätta vår runda. Jag blev jättebesviken för det hade ju hittills gått så himla bra, men när jag gick in och kollade på liveresultaten stod det 74 poäng och jag trodde inte de var sant (man behöver minst 70 poäng för att det ska vara godkänt).

Nästa bana kände jag mig mer nervös över då de var mycket tempoväxlingar och då är det lätt att man som förare gör fel. När vi hade gått banan klart kändes det sådär, jag hade ingen känsla om det hade gått bra eller ej. Men när jag även där senare gick in och kollade live så trodde jag inte att de skrivit upp rätt resultat. Jag dubbelkollade även med andra personer, men där stod det 90 poäng och jag är så himla glad för det.

Det betyder att vi har klarat Rallylydnad Nybörjarklassen efter den 3:e tävlingen som vi ställde upp i och Milla är den första hunden ifrån vår uppfödare som klarat detta. Så nu är RLD N Eel Garden´s Vanilla Cream ”Milla” redo för nästa klass och redo att visa att settrar också kan.   

Nästa inlägg kommer handla torr hud vilket Milla kan få nu när de är lite ostadigt väder. Jag berättar hur jag gör och vilka produkter ifrån Allergenius som jag använder mig utav.

Vi är tillbaka och redo för en ny säsong

Milla och Jag har haft ett litet uppehåll ifrån träningar och tävlingar men nu är de dags att kicka igång igen. Vi är båda supertaggade inför det kommande året. I år har vi valt att lägga största fokus på Rallylydnaden och har som mål att klara nybörjarklassen, samt börja med fortsättningsklassen som vi även ska gå på kurs i under sommaren.

 
Vi har även haft en Instagram tävling på @milla.thesetter där vi lottade ut Allergenius produkter och tävlingen var mycket uppskattad. Vi fick in 20 härliga bidrag med olika motiveringar. Milla hjälpte till med lottningen och i det bidrag som vann skrev vinnaren: ”Åh det hade varit toppen! Våran dotter nyser just nu som en tok och värre kommer de bli framåt våren. Har astma och är allergisk mot både hund, katt och häst. Fast inte ha djur är inget man får säga, då bryter hon ihop” 

I lördags var det dags för vår första utställning efter uppehållet. De gick väldigt bra. Jag och Milla jobbade verkligen som ett team och de var så himla kul. Vi blev BIR, BIG2 och fick ett HP med en fin kritik där såklart pälsen togs upp för att den var så himla glansig och fin. Nu laddar vi om batterierna till Sundsvall som är vår nästa tävling.

MyDog och Allergenius® Dog Specialschampo, räddaren i nöden.

God fortsättning på er och hoppas att ni har haft en mysig jul och nyår. Jag och Milla rivstartade året med en tvådagars utställning på MyDog i Göteborg. Första dagen hade vi en domare ifrån Australien. Vi visste inte riktigt hur det skulle gå men vi kom på en andra plats i unghundklassen tik med ett VG. Dag två kom vi på plats 3 med ett VG. Vår största vinst denna utställning var att jag fick hålla Milla i svansen och ställa upp henne samt att själva resan blev så himla mysig med att bo på hotell och träffa alla hundvänner till oss. Vi fick som vanligt otroligt fin bedömning ifrån båda domarna om Millas päls och kvalité på den.   

Det var även dags för vår andra Rallylydnadstävling som gick av stapeln i Gävle. Uppvärmningen gick bra och Milla var supertaggad men när vi kom in i tävlingssalen var det helt tyst och det satt endast tre personer i salen. De första 4 skyltarna stod efter en spegelvägg vilket Milla inte tyckte om. Så de första skyltarna gick inte alls bra. Men vi genomförde banan och avslutade med positivitet och en massa köttbullar. Vi kom på plats 14 av 27 startande. Så jag är otroligt stolt över henne som jobbade på trots att hon var så himla rädd. Nu ska vi vila ifrån träning och tävlingar och vi är åter i mars då vi kickar igång säsongen igen. Jag tror nämligen att Milla behöva lite vila.

Fick ett messenger av en kompis som har en hund och flera katter sedan tidigare. Men när hon valde att skaffa en hund till, började hon känna av sin allergi på en gång, vilket hon aldrig gjort tidigare. Hon pratade lite med mig och frågade om tips. Hon frågade även om hon kunde få testa mitt Allergenius® Dog Specialschampo. Två dagar senare får jag ett nytt messenger med att de fungerar och att hon känner sig bättre. Hon sa att hon skulle tänka på mina tips och råd hur man ska göra för att minska allergenerna och hon tänker även fortsätta med schampot. Jag blev så glad att det hjälpte och känner mig återigen så stolt över att kunna vara ambassadör för Allergenius och deras fantastiska produkter. Än en gång är det bevisat att de verkligen fungerar.  

Stora Stockholm Hundmässan

Då var de äntligen dags för utställningen på Stockholms Hundmässa som jag har haft lite som ett mål för Milla och Mig.  När de gäller utställning tycker jag att det är ganska svårt att ställa upp en setter då man både ska hålla i svansen och huvudet, men de går såklart bra att friställa hunden. Jag och Milla har inte tränat så mycket på utställning. Det är nog därför jag känner lite osäkerhet.  Jag är absolut inte lika nervös när de kommer till rallylydnaden där jag vet hur man gör. Milla känner såklart på sig detta.

Veckan innan utställningen åkte vi till vår uppfödare som hjälper mig att trimma Milla. Dagen innan är det dags för dusch och finputsen. Jag använder mig av Allergenius® Dog Specialschampo och när vi är klara så fönar jag Milla och gör henne riktigt torr. Direkt efter det sprayar jag henne med Allergenius® Dog Specialbalsam Spray över hela hennes kropp och dagen efter får hon en fantastisk fin päls.

Så var de äntligen dags för oss att gå in i ringen och som vanligt är man nervös. Milla ville inte att jag skulle röra henne vid svansen så jag hade inget annat val än att friställa henne. Jag har alltid ett motto att ska vara kul och trivsamt för Milla och jag vill inte tvinga henne till något som gör att hon inte tycker de är kul.

De gick jättebra för oss. Vi fick ett Excellent och kom på 3:e plats. Jag var otroligt stolt för samspelet mellan oss kändes så bra.

Nu tar vi nya tag till My Dog i Göteborg och ska träna på att ställa upp fram till dess

Rallylydnad och mina fina tröjor

Jag och Milla gick i somras en Rallylydnadskurs och fastnade direkt för sporten. En setter tröttnar lätt på sin uppgift. Det behöver hända nya saker hela tiden vilket det gör i Rallyn.

När jag har tränat så har jag börjat långsamt. Jag har nästan aldrig gått en hel bana utan vi har tränat på några skyltar i taget. Godis och positivitet är våran nyckel till glädjen utav sporten.

I helgen var de dags för vår tävlingsdebut. Jag var väldigt nervös eftersom hon löpte, samt hade det i träningarna innan varit svårt att motivera henne, så min inställning var väl inte på topp. När det var dags för vår tur tog jag fram en massa gott och började busa med henne och så gick vi in på banan.

När vi var klara hann jag pusta ut lite innan jag fick ett sms av en kompis som skrev ”Grattis”. Jag förstod ingenting. Hon hade följt mig live och sett att vi på vår första tävling hade fått ihop 70 poäng som innebär att vi kom på plats 11.

70 poäng wow! Jag blev så glad och stolt för de betyder ett kvalificerat resultat. Två till så blir vi uppflyttade till fortsättningsklass. Så himla kul. Jag hade verkligen inte trott det och vi fick sån fin kommentar av domaren: Kanonbra framtidskarriär på G!

Titta vad fina tröjor jag har! Dessa bär jag på mina träningar och tävlingar och är en stolt ambassadör! 

Vår vardag

När man lever ihop med en allergiker gäller det att försöka tänka på hur jag kan göra hans vardag bättre. Vi låter bland annat inte Milla vara i vårt sovrum och vi skaffade en robotdammsugare som dammsuger lägenheten varje dag. Vi försöker även sova med stängda fönster på sommaren och tänker på att inte hänga ut tvätt på vädring. 


Det jag inte visste när jag skaffade Milla var att hundlivet skulle bli min nya livsstil och hobby. Jag kunde aldrig tro att jag skulle bli så engagerad i hundvärlden som jag är. Jag mår så bra av att träna henne, anpassa mig efter henne och hennes behov. Just nu håller vi på med utställning och det går väldigt bra för Milla. Hon är fortfarande ung och behöver växa på sig lite. Vi har även nu anmält oss till den första tävlingen för oss i Rallylydnad. 

Nu har jag även fixat två snygga tröjor med tryck från Allergenius som jag ska ha på mig på tävlingarna. De blev supersnygga.  I nästa inlägg ska jag visa hur fina de blev samt hur vi förbereder oss inför vår första tävling i Rallylydnad. 

Tips och råd: Allergenius® Specialbalsam

Att behöva bada sin hund en gång i veckan har jag aldrig sett som något problem. Jag har bara använt Allergenius® Specialschampo på Milla och inget annat även innan utställningsdagarna och hon har som sagt alltid fått fin kritik över hennes päls och färg. När sprayen kom blev jag jätteglad och köpte den på en gång och använt den innan utställningarna och mellan baden som jag även har kunnat låta gå längre tid nu emellan. Jag tänkte att jag skulle berätta hur jag använder den. 

Jag brukar hålla ett lagom avstånd mellan hunden och sprayflaskan och spraya jämt fördelat på hela hennes kropp. Ja, när du sprayar kan du uppleva strålen som att de kommer ganska mycket på en och samma gång och ganska hård så det jag brukar göra är att borsta igenom hela pälsen efter att jag har sprayat klart och därav upplever jag att de blir jämt fördelat och ett bättre resultat.   

Du kommer uppleva pälsen som väldigt glansig och flottig ett tag men jag lovar att de lägger sig efter ett tag och pälsen kommer få ett nybadat resultat. Jag brukar som sagt använda balsamsprayet dagen innan utställningen för att de ska hinna lägga sig. 

Att leva ihop med en allergiker

För cirka åtta år sedan fick min sambo reda på att han hade gräs och hund allergi. När vi fick beskedet rasade min värld. Jag har alltid älskat hundar och då hade vår familj en hund. Jag har alltid sett mig leva ihop med en hund och hade svårt att föreställa mig ett liv utan dem. Min sambo fick behandling i fyra år för sin gräsallergi och under den behandlingen var vi noga med att även hålla allergin mot hund i schack genom att tvätta händerna, byta kläder och försökte inte ha honom i sovrummet där han alltid annars har fått vara. Åren gick och sambon gick på sin sista kontroll gällande gräsallergin och det såg bra ut. När jag berättade för dem att vi önskade skaffa hund rekommenderade de inte det och sade att det kunde bli värre i framtiden för min sambo med hans allergi. Jag gick ut därifrån helt tom och ledsen. Min dröm hade gått i kras.

Den 6 maj 2016 föddes vår Milla, en Irländsk Röd Setter. Jag hade läst på mycket om hundallergi och hur man kunde gå tillväga samt om andras erfarenheter. Jag kom senare i kontakt med Allergenius som gav mig hopp. Vi lever nu med att alltid vara beredda på att lämna bort vår hund ifall min sambos allergi skulle bli värre. Det visste vi redan när vi skaffade hund.

Redan efter en vecka var de dags för Millas första bad med Allergenius® Dog specialschampo och vi har sedan dess alltid badat henne en gång i veckan, dammsugit nästan varje dag och vi låter inte Milla sova i vårt sovrum. Än så länge går det bra och han känner inte av allergin. Milla går på dagis och träffar och busar med massa andra hundar men det går bra ändå eftersom vi är så noga med hennes bad. Jag har fått väldigt många kommenterar om att bada henne varje vecka om att de inte ska vara bra för henne, men jag upplever de tvärtom. Hon har en otroligt fin päls med lyster och aldrig något mjäll. Även hennes hud är superfin. När balsamsprayen kom så började jag använda det och det har gjort att vi bara behöver bada henne varannan till var tredje vecka och det fungerar jättebra. Jag kommer längre fram visa er hur jag använder schampot och balsamet för att för oss nå det bästa resultatet.

Det här är vi

Jag heter Kim Andersson och är 26 år gammal och har alltid sen jag kan minnas älskat hundar men att de skulle bli ett så stort intresse som de är i dag trodde jag aldrig. Milla kom in med fart och fläkt i vår familj. Jag märkte redan vid valpkursen att hon var otroligt lyhörd och ville lära sig saker hela tiden och detta tar jag såklart tillvara på. Vi har gått på nosework-kurs, rallylydnad samt att vi är aktiva i vår brukshundklubb. Vi apporterar, spårar och kör agility på en härlig amatörnivå men vår huvudsakliga syssla är rallylydnad och utställningar.