Du är här

Medi-Tecs tester hjälper allergiker att hitta rätt hund

Nu är det möjligt att ta reda på vilka enskilda allergen som en allergiker reagerar mot. Vi kan skapa en exakt allergiprofil för varje allergiker. Den kan i sin tur matchas mot vårt allergentest på hundar - Allergenius® Dog - vilket ökar möjligheten för allergikern att hitta en hund som hen tål. 

Nu finns det en ny möjlighet för hundallergiker att hitta en mer allergivänlig hund eller minimera risken för att utveckla symptom i kontakt med en specifik hund. Den möjligheten ger vårt allergentest, Allergenius® Dog. Allergentestet visar vilka av sex allergen en hund bär på och i vilken mängd hunden utsöndrar dem. Provresultatet jämförs sedan med andra testresultat i vår databas. Då kan vi se om hunden är mer eller mindre allergivänlig än genomsnittet. På sikt kommer samma test även för katter. 

Komponentupplöst allergidiagnostik, ännu ett alternativ till immunterapi

Nu lanseras även testet där den överkänslige genom ett enkelt blodprov får reda på vilka av de sex hundallergen som hen reagerar mot på ett s.k. chip 29,30. Resultatet används för att kartlägga allergiprofilen hos varje allergiker. Testet kartlägger exakt hur sensibiliserad (mängd IgE antikroppar i blodet) en person är mot varje enskilt allergen. Allergenius®Human Allergiprofiltest.